Jump to content


Photo

R32 turbo issues

r32 skyline turbo

4 replies to this topic

#1 Mericafkyeah

Mericafkyeah

    GTRLIFE Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 28 April 2021 - 02:59 PM

Hello everyone, first time posting in this forum.  I've got a 1989 R32 GTR with RB26DETT and stock turbos.  Less than 50k miles.  I was at a stoplight and revved the engine only to hear a small bang and now the it doesnt go stututututu.  I had to drive back to my garage with basically a naturally aspirated gtr....very embarrassing.  I can hear the turbos whirring but the boost gauge idles at -0.5 and revs up to 0.  Can anyone point me in the right direction?



#2 joshuaho96

joshuaho96

    R32 Member

  • Members
  • PipPip
  • 269 posts

Posted 28 April 2021 - 05:28 PM

You have probably lost one or both of the exhaust turbines, pray that no chunks somehow went backwards into the engine.



#3 Gdzilla_

Gdzilla_

    Marketplace Moderator

  • Site Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5372 posts
  • Location:Alberta

Posted 28 April 2021 - 06:22 PM

Definitely not good. 


Current Stable:
2009 R35 Premium Edition 'GDZILLA' / Ivory Pearl / Ebony / brought home Sept. 8th 2008 / weekend warrior
2006 Solstice 'EMILEY' / Olympic White / Ebony on Suede / for those 'Top Down' summer days
2014 GMC All Terrain Sierra 4x4 'C2SKYE' / Summit White / Ebony Faux Carbon Fiber / trailer hauler
1999 Vulcan Nomad 'TAZ' / Pearl Boulogne / Candy Arsenate Green / quick weekend get-a-ways
2008 Vulcan Classic LT 'PEARL' / Crystal Pearl White / Metallic Titanium / quick weekend get-a-ways for the wife
2019 Tucson Ultimate AWD 'POLRCUB' / Winter White / Ebony on Beige / Wife's daily driver
'EMILEYII' / Solstice battery powered ride on car / White / daily driver for my daughter
'GDZILLAII' / R35 GTR battery powered ride on car / White / weekend warrior for my daughter
1999 R34 Gtt Skyline / White / Ebony / Sold

 

 


#4 kaane

kaane

    R32 Member

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts

Posted 29 April 2021 - 01:55 PM

You blew a coupler to the intercooler most likely. Pressure test the system and see if something popped off.



#5 joshuaho96

joshuaho96

    R32 Member

  • Members
  • PipPip
  • 269 posts

Posted 29 April 2021 - 10:04 PM

If it's just an intercooler coupler it should be immediately obvious from the engine not running properly unless it's been converted to speed density.





Reply to this topic



  

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users