Nissan GT-R Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
21 Posts
I have a 2012 GTR tuned to 700HP (upgraded and remapped with EcuTek) and its been running fine but recently car started to stall and turn itself off when i come to a complete stop or leave it in P or D for a few minutes...

When i come to a full stop at the lights the revs will fall bellow 900rpm and i will hear the prop shaft make a rattle (fairly loud - hope its just a prop shaft rattling...) and the engine looses power and stalls, sometime the revs will jump back up to above 1000rpm and it will be fine but as of today it happened 3-4 times while driving at low speeds around town in 1st or 2nd gear mainly...

any idea what could be causing such issues? map needs adjusting as engine is flooding with too much fuel? O2 or other sensors playing up, inlet related?

Help will be greatly appreciated
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Datalog the idle and send it to the tuner
I am new to all this so excuse me for asking silly questions - how do i datalog the idle? the car is scheduled to visit the tuner at the end of the week, before this i would like to investigate as much as possible from my end... Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
1,841 Posts
Did your tuner go over how to log? If so, logging idle is the same as logging any other parameter. If they did not, then shame on them for leaving you high and dry like that! Go to Linneytuning.com, select resources at top, then select user manuals and download ecutek user manual for instructions on how to log.
 

·
Super Moderator
Joined
·
8,955 Posts
Did you switch to a different gas?
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
I have a 2012 GTR tuned to 700HP (upgraded and remapped with EcuTek) and its been running fine but recently car started to stall and turn itself off when i come to a complete stop or leave it in P or D for a few minutes...

When i come to a full stop at the lights the revs will fall bellow 900rpm and i will hear the prop shaft make a rattle (fairly loud - hope its just a prop shaft rattling...) and the engine looses power and stalls, sometime the revs will jump back up to above 1000rpm and it will be fine but as of today it happened 3-4 times while driving at low speeds around town in 1st or 2nd gear mainly...

any idea what could be causing such issues? map needs adjusting as engine is flooding with too much fuel? O2 or other sensors playing up, inlet related?

Help will be greatly appreciated
Did you ever find the issue?
 
1 - 10 of 10 Posts
Top